In het verleden gebruikte ik nog wel eens kant en klaar plakjes hartige taart deeg.
Maar vind het toch niks, plakjes aan elkaar plakken, plakjes op elkaar leggen en uitrollen.
Zelf maken gaat heel snel en is veel lekkerder.
Meng door het deeg ook vaak, wat kerriepoeder, shaormakuiden, kurkuma, enz (afhankelijk van de gekozen quiche).
Quiche deeg recept
200 gram bloem
100 gram koude boter in kleine blokjes
Ei losgeklopt
Eetlepel koud water
Zout
Zeef de bloem in een grote kom en doe er een snufje zou bij (en evt. andere kruiden)
Roer dat door elkaar.
Doe de koude boter er in stukjes bij, en kneed goed door.
Doe het losgeklopte ei en water erbij erbij, als alles gemengd is,
Kneed nu tot een mooi soepel deeg.
Kan soms zo zijn dat je er nog bloem aan toe moet toevoegen, of misschien wat water dat verschilt per keer.Wikkel het deeg vervolgens in plastic folie en leg het in de ijskast, laat het goed afkoelen, of maak het een dag van te voren.
Ik maak al een platte plak voor ik het in de fole stop (scheeld straks weer uitrollen).
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vet de quichevorm in met boter of olie.
(Ik gebruik ook vaak bakpapier).
Leg het deeg voorzichtig in de quichevorm en ‘boetseer’ het tegen de randen aan. Prik gaatjes in de bodem.
Leg de gewenste vulling in de quiche en bak hem af op 180graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten