Tijd om weer ijs te maken.
Omdat ik nog een bakje van 500 gram aardbeien had liggen, spreekt het voor zich dat het een aardbeien ijs wordt.
Het ijs was een experiment-recept maar superlekker.
Aardbeien ijs
-500 gram overrijpe Hollandse aardbeien.
-1/2 cup suiker
-snufje zout
-2 grote eetlepels limoen of citroensap
-2 theelepels maïzena
-beetje water
Gooi de aardbeien in de blender/foodprocessor, en maak er egale moes van.
Doe de suiker en het snufje zout erbij.
Blend alles nogmaals goed door.
Doe het prutje in een pan, en breng het aan de kook.
Meng de maïzena met wat water, tot een egale massa.
Bind de aardbeien een kleine beetje met het papje, opeen laag pitje.
Pas op dat het niet te dik wordt, dus met beleid het papje erbij gieten.
Het moet een soort dunne yoghurt massa worden.
Haal van het vuur af, en doe de lemon of citroensap erbij, roer even door.
Laat de aardbei massa afkoelen, en zet daarna nog enkele uren in de koelkast.
Het mengsel moet echt heel koud zijn, (evt. avondje van te voren maken).
Draai er in de ijsmachine ijs van, voor wat steviger ijs het geheel nog uurtje tot paar uurtjes in de vriezer zetten.
Serveren met verse aardbeien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten